1 min read

Janković znova razkazuje svojo avtoritarnost

Janković znova razkazuje svojo avtoritarnost

»Mislite, da bi lahko bil nekdo potrjen proti moji volji? Ali res kdo misli, da lahko kdo postane direktor javnega zavoda brez mojega soglasja?«

S temi besedami je Zoran Janković na tiskovni konferenci odgovoril na vprašanje novinarjev glede svojega vmešavanje v imenovanje novega direktorja zavoda Kino Šiška.

S tem je do konca razblinil kakršnekoli dvome, da na Mestno občino Ljubljana gleda kot na njegovo lastno kraljestvo, kjer se nič ne zgodi proti njegovi volji.

Zakaj sploh imamo svete javnih zavodov? Zoran Janković je navsezadnje lahko vrhovni zdravnik, vrhovni urbanist, vrhovni gradbeni inženir, vrhovni energetik, vrhovni vzgojitelj, vrhovni umetnik in celo vrhovni gozdar mesta Ljubljana.

V kaj neizogibno vodi tolikšna koncentracija moči v rokah enega človeka, smo že neštetokrat videli. Na očeh javnosti se izčrpava javna sredstva in zapravlja milijone, medtem ko javne storitve, urbano planiranje in infrastruktura v mestu izgubljajo kakovost.

Pirati smo predlagali omejitev županskih mandatov na največ dva zaporedna, da bi s tem zamejili privatizacijo občin. Do kdaj bodo v strankah Svoboda in SD branili večne župane?